Lego 42056: Porsche 911 GT3 RS:n hankkiminen MIFUS.de:stä

Jokavuotiseksi traditioksi on muodostunut hankkia jonkinlainen Lego itselleni joululahjaksi. Yleensä on tullut hankittua vuoden suuriosaisin uutuus.

Kuluvan vuoden suurin, ja samalla kaikkien aikojen suurin lego olisi ollut 42055 Pyörökauhakaivinkone. Se on kieltämättä iso, mutta toisaalta ei mikään kovin silmiä hivelevän kaunis kapistus.

Hieman pienempi, toisaalta kaikkien aikojen erikoisuus ja todennäköisesti kaikkein kallein lego tähän mennessä on kesällä 2016 julkaistu 42056 Porsche 911 GT3 RS. Mikään kovin pieni kapistus tämäkään ei ole; siinä on 2704 palaa ja ulkomitat koottuna 17 x 57 x 25 cm (KxPxL). Kyseessä on 1:8 pienoismalli. Hinta suomessa vaihtelee 279 ja 369€ välillä.

Joulu lähestyi uhkaavasti ja edullisin suomalainen kauppa olisi ollut Kärkkäinen. Ainoa ongelma oli, että niitä löytyi vain kivijalkakaupan hyllystä 3kpl, ja nekin sijaitsevat Ii:n liikkeessä. Parisen viikkoa seurailtuani tilanne ei saatavuuden osalta parantunut, eikä hintakaan muissa kaupoissa laskenut. Täten oli keksittävä jotakin muuta. Hintahakukone idealo.de pelasti jälleen.

Kaikki saksalaiset kaupat ei toimita tavaraa suomeen, ainakaan nettisivujensa mukaan. Erikseen pyytämällä moinen saattaa onnistua, mutta itse haen ostamisen helppoutta. Tällä kertaa hankintapaikaksi valikoitui mifus.de. Se toimittaa suomeen järjellisillä toimituskuluilla kohtuuhintaisia tuotteita.

Kohtuullinen on tietysti suhteellista, sillä 239,95€ on kieltämättä paljon rahaa. Toimituskulut 12,99€. Yhteensä hintaa kertyi 252,94€.

Tilasin tuotteen lauantaina 10.12., samalla sain tilausvahvistuksen sekä maksuvahvistuksen PayPalilta. Maanantaina 12.12. sain ilmoituksen, että paketti on lähtenyt liikkeelle. Seuraavana maanantaina 19.12. tilaus saapui Postin kuljettamana Posti 14-pakettina.

Koska kyse on saksalaisesta kaupasta, jännitti hieman millä kielellä ohjekirja saapuu. Legothan kasataan kuvien perusteella, eikä ohjeissa ole yleensä montaakaan sanaa (korkeintaan alussa lyhyt kiitos tms.). Lego Porsche painii kuitenkin omassa luokassaan, sillä kirjasessa on kasausohjeen lisäksi myös tarinaa oikean Porschen valmistuksesta ja siitä kuinka se peilaantuu Lego version kasaukseen. Lego Porsche kasataan samalla tavalla vaihteittain, vastaavassa järjestyksessä kuin esikuvansa.

Laitoin huonolla saksankielen taidollani tilauksen saatteeksi (google translaten avustuksella), että ohjekirjasen on oltava englanniksi, koska en puhu saksaa. Pelko osoittautui kuitenkin aiheettomaksi, sillä ohjekirja on kaksikielinen: Englanniksi ja Saksaksi. Suomessa myytävä versio on mahdollisesti Englanniksi ja Suomeksi, mutta tätä en pysty vahvistamaan.

Tilaus saapui viikossa ilman mitään ongelmia ja täten mifus.de vaikuttaa hyvältä ja luotettavalta toimittajalta. Suosittelen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.