Scout Guard MG582-8M riistakameran GPRS asetukset

Minua pyydettiin laittamaan yllämainitun riistakameran GPRS asetukset kuntoon siten, että kameran ottamat kuvat lähetettään sähköpostiin datayhteyden kautta.

Tämän luulisi olevan helppo homma, tulihan mukana suomennettu manuaalikin eikä itse laitteessa kovin montaa asetusta edes ole. Valitettavasti näin ei kuitenkaan ihan ollut ja vasta pitkällisen hieromisen ja tutkimisen jälkeen homma lähti rokkaamaan. Tosin kaikki ihmeellisyydet ja bugit eivät vieläkään ole minulle auenneet, mutta pääasia on että laite on luovutettu takaisin omistajalleen puskemaan valokuvia sähköpostin täydeltä.

Alleolevalla asetustiedoston sisällöllä (PROFILE.INI) data lähti liikkumaan.

; for MMS application
[MMS Setting]
URL=http://mmsc.dnafinland.fi
APN=mms
IP=10.1.1.2
Port=8080
Account=dna
Password=mms
[GPRS Setting]
Server=smtp.dna044.com
Port=25
APN=internet
Account=
Password=
Email user=riistakamera@metsa.fi
Email password=123456
[Addressee]
Phone1=
Phone2=
Phone3=
Phone4=
Email1=sahkopostiosoite@tahan.fi
Email2=
Email3=
Email4=

MMS asetukset liittyvät kuvien lähettämiseen kuvaviesteillä. Tätä ei luonnollisestikaan kannata käyttää, sillä datapaketit ovat huomattavan edullisia nykypäivänä (esimerkiksi Saunalahden Oiva -liittymä maksaa 2,90 €/kk, sisältäen 256 kbit/s mobiililaajakaistan ilman datakattoa). Liittymään kannattaa kuitenkin määrittää kaikki mahdolliset estot päälle, sillä kamera ei tue PIN-koodi kyselyä.

 

[GPRS Settings] alla olevat asetukset liittyvät nettiliikenteeseen sekä sähköpostipalvelimeen.

Server = Käytetyn puhelinoperaattorin lähtevän sähköpostipalvelimen osoite. (Esimerkiksi DNA:lla smtp.dna044.com, Saunalahdella mail.saunalahti.fi).

Port = Sähköpostipalvelimen käyttämä portti, tyypillisesti 25 (=SMTP protokolla).

APN (Access Point Name) = Mobiililaajakaistayhteyden yhdyskäytävä nimi GPRS ja 3/4G verkoissa. (Esimerkiksi DNA:lla internet, Saunalahdella internet.saunalahti)

Email user = Lähettäjän (riistakameran) sähköpostiosoite. Osoite saa olla täysin keksitty tai olemassaoleva, mutta ilman osoitetta lähetys ei toimi. Vaikutti myös siltä, että mikäli @ jälkeinen domain nimi on liian pitkä, ei lähetys myöskään toimi (@metsa.fi toimii, @perametsa.fi vuorostaan ei). Tai sitten laite tutkii domainin olemassaoloa, joskaan se ei ole standardin mukainen vaatimus viestin lähettämiseksi (=täysin keksityt feikkiosoitteet lähettäjänä toimivat, paitsi tässä riistakamerassa).

Email password = Lähettävän sähköpostiosoitteen salasana. Normaalisti salasanaa tarvitaan jos käytetään autentikoivaa palvelinta. Tämä kamera tosin vaatii salasanaa kaikissa tilanteissa, muutoin se ei kuvia lähetä. Salasana saa olla täysin hatusta vedetty, esimerkiksi 123456.

 

[Addressee] alla olevat asetukset liittyvät lähetettyjen viestien vastaanottajaan

PhoneX perään määritellään MMS viestien vastaanottajien puhelinnumerot, joita voi olla 1-4 kpl.

EmailX perään määritetään vastaanottajan sähköpostiosoite, joita voi niin ikään olla 1-4 kpl.

Laitteen asetuksista riippuu kumpaa lähetystapaa se käyttää, molempia ei voi käyttää yhtäaikaisesti.

 

Toivottavasti näillä ohjeilla muiden ei tarvitse nähdä yhtä paljon vaivaa kameran datayhteyden toimintaan saamiseksi.

14 thoughts on “Scout Guard MG582-8M riistakameran GPRS asetukset

 1. Kiitos kiitos ja vielä kerran kiitos!!! Ohjeillasi sain oman MG550-8M riistakamerani toimimaan ja lähettämään kuvia DNA:n yhteyksien kautta. Kyllä koetin kaikenlaisia muualta löytämiäni ohjeita mutta näillä vasta sain homman pelittämään. Olet kyllä varmasti tehnyt aikamoisen selvitystyön jotta sait asetukset oikein.

  Kiitollisin terveisin,

  Mika Lindberg

 2. Hienoa että ohjeista oli apua.

  Itsellänikin meinasi usko loppua kesken tuon laitteen kanssa, ja olin lähellä luovuttaa kunnes vahingossa sain ensimmäisen kuvan lähetetyksi. Tosin tähän vaadittiin netin selailua, ohjekirjojen läpikahlailua eri kielillä (ranskankielisessä manuaalissa oli liuta esimerkkejä paikallisten operaattoreiden asetuksista, jotka suomi manuskasta puuttui tyysti), useiden eri asetuskombinaatioiden kokeilua, Saunalahden ja DNA korttien kokeilemista ristiin rastiin kamerassa ja puhelimissa. Aikaa tähän hieromiseen paloi varmaan 3-4 tuntia…

  Sinänsä typerää, että laitteessa vain muutama asetus jota voi ylipäätään muuttaa (eikä laitteen toimitilasta kerrota yhtään mitenkään, puhumattakaan että voisi tehdä manuaalisen testiviestin lähettämisen). Erinomainen osoitus siitä kuinka tärkeä hyvin tehty ohjekirja onkaan (ellei laitteen käyttäminen muutoin ole itsestään selvän helppoa, ettei manuaalia tarvitse ollenkaan).

  Tällaisen kameran käyttäminen pitäisi olla mahdollismman yksinkertaista ja helppoa, sillä en usko että monikaan kameran hankkinut on yhtä tekniikka orientoitunut kuin minä. Koska minullekin meinasi tuottaa ylitsepääsemättömiä vaikeuksia saada laite toimimaan, niin en ihmettelisi vaikka monelta menisi hermo ja laite roskiin ensimmäisten 30 minuutin aikana.

 3. Hyvä että joku on saanut toimimaan, itse olen nyt pari iltaa koittanut hakea asetuksia millä saisin kuvat sähköpostiin… Ei vaan lähde pelittämään. Kyseessä tuo saunalahden oiva liittymä. Kohta halvalla uusi kamera myynnissä tai melko pitkällä metsässä 😉

 4. Saunalahden tapauksessa muista muuttaa APN osoitteeksi: internet.saunalahti, lähtevän postin palvelimena voit koekeilla myös posti.saunalahti.fi -osoitetta (mail.saunalahti.fi sijaan).

  Eli tosiaan nuo lihavoidut kohdat tulee säätää kohdilleen, mulla asetuksilla ei pitäisi olla mitään merkitystä data-yhteyttä käytettäessä.

  Ja kaikki nämä säädöt kannattaa tehdä tietokoneella, sillä laitteen kautta kaikkia asetuksia ei saanut kunnolla säädettyä.

 5. Mulla on suntek 300m joka taitaa olla samalta tehtaalta mutta ebay hinta 105e kotiin toimitettuna
  Siinä pitää levyltä avata ohjelma mihin laittaa asetukset ja se pitää ensin tallentaa pc:lle (dat tiedosto) ja sieltä kopioida sd kortille jonka laittaa koneeseen.
  Itsellä oli ongelma sähköpostin kanssa kun en aluksi ymmärtänyt että lähtevän postin palvelin ja portti asetukset ovat liittymän tarjoajan eli dna vaikka itsellä on gmail,
  Eli laitoin

  Server: smtp.dna044.com
  Portti :25
  Oma sähköposti ja
  Salasana
  Ja apn : internet

  Ja nyt pelittää

 6. Tuossakin tuli muistaakseni joku ohjelma, tai sitten sitä tiedostoa piti muokata käsin. Jommin kummin, mutta laitteen näytöstä jokaista parametriä ei pystynyt säätämään, vaikka se taisi ne jotakuinkin kaikki näytää. Jotain pientä häikkää kameran softassa.

  Tosiaan operaattori asetukset sinne pitää laittaa. Salasanaa se tuskin tarvitsee, sillä 25 portti ei vaadi autentikointia. Kuten noissa omissa kokeiluissani, ihan mikä tahansa merkkijono toimi salasanana. Tämä johtuu siitä että esim DNA liittymän kanssa ei yritetä lähettää gmailin palvelimilla postia, vaan käytetään operaattorin tarjoamaa lähetyspalvelinta. Operaattorin palvelimen käyttäminen on se normaalein tapa. Tällä ulkpuolisten estolla estetään roskapostin lähettäminen ulkopuolisen toimesta.

  Tosin jos ajattelee tietokoneen kannalta asiaa, niin tällöin kannattaa käyttää autentikoivaa sähköpostipalvelinta. Tällöin opetaattorin (kun käyttää nettiä wlanien, lanin tai kännykän kauta, vuorotellen) vaihtuessa ei tarvitse koskea lähtevän postin asetuksiin. Tämä siis ihan spinoffina koko aiheesta, eli ei liity suoraan mitenkään tuohon kameraan. Todennäköisesti salasana tuossa asetussivussa on turha ja koska todennäköisesti laite ei salaa tuota asetustiedostoa, on hieman riskialtista pitää salasanaa sisällä jos sitä ei todellisuudessa tarvita.

 7. Kiitos paljon näistä tiedoista. Jaksoi jatkaa yrittämistä. Omalla kohdalla ongelma poistui viimein, kun laitoin sim-kortin puhelimeen ja otin pin-koodin kyselyn pois päältä! Tästä oli kuitenkin hyvä tuki asetusten määrittämisessä. Kiitos!

 8. Kiitos neuvoista. Oli tarpeellisia, vaikka omalla kohdalla olikin suurin ongelma siinä, että sim-kortilta täytyi ottaa pois pin-koodin kysely, sen jälkeen yhteys aukesi.

 9. Hienoa että oli apua. Tosiaan PIN koodi kyselyä tuo laite ei tue, ja tästä syystä mainitsinkin blogauksessa että liittymään on syytä asettaa kaikki mahdolliset estot päälle jotta varkaan mukaan joutunut liittymä ei aiheuta tonnien puhelinlaskua.

 10. Ei varmaan Tumppi enää selaa tätä ketjua, itellä sama laite, eikä meinaa email lähteä. MMS viestejä kyllä lähettää.

 11. Hei, itselläni clas ohlsonilta ostettu bolyguardin MG882K-8MHD ja saunalahden prepaid-liittymä. Ohjeet asetuksista todella huonot. Tein oikein oman spostinkin kameralle gmailille. onko kellään hajua mitä syötän MMS ja GPRS-asetuksiin?? Hermot menee…

 12. Jos joku vielä kaipailee tietoja kyseisestä asiasta niin nykyään elisa/saunalahti:

  Lähtevä posti (suojaamaton):

  Palvelin: smtp.kolumbus.fi
  Protokolla: SMTP (portti 25)
  SSL-suojaus: Ei
  Palvelin edellyttää kirjautumista: Ei

  Noilla sain itse kyseisen kameran toimimaan 4 tunnin yrittämisen ja tämän ohjeen myötä toimimaan. Kiitos!

 13. Vuodet vierivät, mutta tilanne ei parane. Perustunee johokin riistakameroiden standardiprotokollaan, jota kaikenmerkkiset riistakamerat noudattavat. Tuskailin itse pari päivää Uovision UM595-3G SMS 12 MP kameran kanssa. Siinä yhteysasetukset laitetaan tökerön Windows-käyttöliittymän kautta. Vaikka kameran mukana tuli 20-sivuinen suomenkielinen ohjekirja, yhteysasetukset meni aluksi hakuammunnaksi. Mutta nyt jälkeenpäin on helppo ohjeistaa: Kannattaa valita maaksi Finland ja puhelinoperaattori valikosta (MOI liittymän tapauksessa DNA). Sitten lisätään vain ja ainoastaan mms-puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet. Mitään salasanoja se ei onneksi edes kysy tässä moodissa.

  Tein ensin kirjoitusvirheen toisessa sähköpostiosoitteessa, minkä johdosta toiseenkaan ei lähetetty kuvaa. Mms-kuvat eivät tulleet aluksi perille, koska olin joskus aiemmin estänyt ne puhelimessani.

  Mutta olisi perin outoa, jos lähettävän sähköpostiosoitteen voisi valita ihan mielivaltaisesti. Asia on helppo testata katsomalla, mistä osoitteesta kuvat tulevat.

  Kameraa ei kannata kiusata liian usein ohjaustekstiviesteillä, vaan pitää odottaa ohjausten läpimeno. Usein niistä saa myös kameralta palauteviestin.

 14. Hei,
  Törmäsin tähän blogiin ja viestiketjuun, kun olen yrittänyt saada kaveriltani saamaani kameraa kuntoon. Kaukosäädin on hukkunut, asetustiedostoa ei kameralla ilman tuota pysty luomaan ja olenkin yrittänyt pähkiä saisiko käsin muodostettua oikeaa profile.ini tiedostoa. Yllä olevat gprs-asetukset eivät tunnu riittävän, ja ilmeisesti minun pitäisi saada koko ini-tiedoston sisältö jostain.
  Pystyisikö joku listaamaan koko ini sisällön, missä on lähetystilat ym kentät mukana?

  Kiitoksia jo etukäteen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.