Windows 10:n käynnistävalikko uuteen uskoon Classic Start Menun avulla

Windows 10:n ulkoasu poikkeaa Windows 7:sta merkittävästi, jolla on vaikutusta käytettävyyteen. Uudesta ulkoasusta ja käyttöliittymästä joko pitää, tai sitten ei. Itse olen tykästynyt vanhaan käynnistä valikon ulkoasuun ja sellaiseksi sen halusin muuttaa myös vanhempieni takia, joille uusi kone on tulossa.

Microsoft ei kuitenkaan tarjoa käynnistä valikon muokkaamiseen mitään kättä pidempää, ei teemoja, ei työkaluja. Onneksi netti on täynnä ystävällisiä ihmisiä, jotka ovat nähneet vaivaa, jotta me muut pääsisimme hieman helpommalla. Yksi tällainen on Ivo Beltchev:in luoma Classic Shell, jolla saa perinteisen näköisen käynnistä valikon (Classic Start Menu) käyttöön. Tämän työkalun avulla käynnistysvalikon muokkaaminen haluamakseen käy vaivattomasti, joskin englanninkielen osaaminen helpottaa.

Asennuksen jälkeen käynnistä valikon ulkoasun asetuksia pääsee säätämään käynnistä napin päällä painamalla oikeanpuoleista hiiren painiketta ja valitsemalla Asetukset.

Asetusnäkymästä on saatavilla kaksi versiota, suppea ja laaja. Suppeassa näkymässä pääsee muokkaamaan ainoastaan käynnistä valikkoa, kun taas laajassa näkymässä voi säätää paljon enemmän ja yksityiskohtaisemmin, kuten alapalkin kuvakekokoa, läpinäkyvyyttä, väriä jne.

Alla kaksi esimerkkiä ulkoasuista, joita löytyy tukku lisää, ja joita voi muokata mielin määrin mieleisekseen. Pikaisen säädön ja virittelyn myötä päädyin oikeanpuoleiseen ratkaisuun. Saa nähdä mihin ajan kanssa tuo valikko muodostuu, vai jääkö nykyiselleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.