Tyylikkäät levyhyllyt woodandmore.de:stä

Tämä blogaus on kirjoitettu vuoden 2016 joulukuussa, syystä tai toisesta tämä on jäänyt aikanaan julkaisematta. Sisältö on alkuperäisessä asussaan yhtä kommenttia lukuun ottamatta. Hinnat ovat nousseet kolmessa vuodessa, joten ne ovat luonnollisesti ’väärin’. Valokuvat olivat ajan saatossa jonnekin kadonneet, joten ne on otettu ja lisätty blogaukseen julkaisupäivänä.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Minimalististen ja tyylikkäiden hyllyjen löytäminen ei ole helppoa. Edellinen haaste kosketti kotiteatterin laitehyllyä. Tuolloin päädyin käytännölliseen, joskin rujoon valintaan; 19″ metalliseen räkkitelineeseen.

Hylly ongelma on alkanut ~15 vuotta sitten, kun alati kasvavalle DVD ja Blu-ray levykokoelmalle piti saada paikka. Tuolloin ei löytynyt mitään hyvää hyllykköä, jolloin päädyin tekemään sellaisen itse. Tuo hylly on ollut jo pitkään täynnä ja kesällä 2016 päädyin väsäilemään kolme vastaavaa hyllyä lisää (jotka vuonna 2019 ovat ääriään myöten täynnä). Katsotaan josko saisin näistä jonkinlaisen jutun jossain välissä tehtyä.

Puoliso tarvitsi CD- ja LP-levykokoelmalle hyllyjä. Vaihtoehtona olisi ollut rakentaa sellaiset, mutta yritin etsiä netistä sopivia hyllyvaihtoehtoja. Tällä kertaa tärppäsi. Nyt oli löytynyt sellainen kultasuoni, että suorastaan harmittelin, kun olin juuri saanut rakennettua omat hyllyköt valmiiksi.

Suomalainen musiikin.com Oy tuo maahan Euroopassa valmistettua, puusta ja lasista tehtyjä CD/DVD/Blu-ray/vinyyli/laitehylly telineitä, jotka ainakin omaa silmää hivelee tyylikkyydellään. Nämä ovat tosin erillistilaustuotteita, eikä niillä täten ole palautusoikeutta. Myös hintaa on reilunpuoleisesti, mutta design maksaa.

Esimerkiksi 256 vetoinen vinyylilevyhylly (6120k) maksaa 350€, 600 CD-levyn vetoinen hylly (6054k) maksaa 325€. Hintaan vaikuttaa valittu puumateriaali (kirsikkapuu / vaalea saarni / pähkinäpuu), sekä hyllyjen lasilevyjen tyyppi (kirkas / satiini). Päälle tulee lisäksi toimituskulut, joka on 8-20kg painoisilla lähetyksillä 18,50€ ja 20-60kg lähetyksillä 43,50€. Toimitusajaksi luvataan 3 päivää – 3 viikkoa.

Koska tuote on eurooppalainen ja vain toimitustilaustuote, niin varmasti joku muukin näitä myy. Koska valmistajan nimeä tai tuotekoodia ei kerrota (myöhemmin selvisi, että musiikin.com käyttämä tuotekoodi on sama kuin valmistajan tuotekoodi), niin saman tuotteen metsästäminen netin pohjattomasta tarjonnasta kesti hetken, mutta löytyi kuitenkin todella kivuttomasti moneen muuhun vastaavaan etsintään verrattuna.

Selvisi, että useampi eurooppalainen nettikauppa myy samaa tuotesarjaa. Näissä hinnat olivat keskenään käytännössä täysin identtiset. Eroa kuitenkin suomessa myytävään hintaa oli melkoisesti, tässä tapauksessa saksalaisten hyväksi.

Siinä missä 6120k maksaa suomessa 350€, maksoi se woodandmore.de:ssä ainoastaan 204,95€. Ja siinä missä 6054k maksaa suomessa 325€, kustantaa se woodandmore.de:ssä 214,95€. Tokihan päälle tulee toimituskulut, jotka ovat painosta riippuen: 26€ (<20kg), 38€ (<30kg), 59€ (<40kg) jne… Lisäksi Paypal maksusta peritään 2,5€ + 0,63% maksu, joka tässä tapauksessa olisi 5,50€. Täten tilauksen kokonaissummaksi muodostui 484,40€. Vastaava tilaus musiikin.com:n kautta tilattuna olisi kustantanut 718,50€, eli siis 234,10€ enemmän.

Tilasin tuotteet woodandmore.de:stä sunnuntaina 4.12.2016, tilausvahvistus saapui 5.12. Tilaus splitattiin kahtia toimittajan toimesta automaattisesti, koska toista tuotetta ei ollut heti saatavissa. Ensimmäinen osa lähti liikkeelle 6.12. ja toinen 7.12.. Tuotteet saapuivat 9.12. ja 12.12. UPS:n kuljettamana, nopeaa toimintaa, ei voi muuta sanoa.

Tavarat oli todella hyvin pakattu, ja ne saapuivat vahingoittumattomina. Kasaaminen oli helppoa ja nopeaa. CD-levyhylly kiinnittyy seinään kolmella propulla ja LP-hylly kahdella. LP-hyllyssä on kumipohjaiset kromatut jalat.

Ainoa huomautuksen aihe on lasilevyjen paikallaan pysyminen CD-telineessä. Slotti puussa on jonkin verran leveämpi kuin lasi, joten lasi ei lukkiudu paikalleen, vaan liikkuu helposti. Ongelma pienenee, kun päälle kasaa painoa, mutta ei poista sitä. Jonkinlainen todella ohut kumi tai teippi lasin ja lovetuksen välissä korjaisi tämän ongelma.

Tässä vielä muutama kuva paikalleen asennetuista hyllyistä.

CD-hylly

LP-hylly

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.