Moser ProfiLine Primat 1230 -hiustenleikkuukone

Oletko kyllästynyt huonosti hiusta leikkaaviin muovisiin halpis rimpuloihin? Itsellänikin oli tälläinen OBH Nordican valmistama leikkuri. Pään leikkaus sillä kesti varmaan 2 tuntia, tai siltä se ainakin on tuntunut. Vastaavia kokemuksia on varmasti monella muullakin. Välttämättä jokainen parinkympin leikkuri ei ole ihan surkea, mutta entäpä jos kotikäyttöön hankkisi parturikampaamoissakin käytetyn leikkurin? Joutuuko sellaisesta maksamaan itsensä kipeäksi ja saako rahoilleen lopulta vastinetta?

Tilasin Saksasta otsikossakin mainitun Moser ProfiLine Primat 1230 hiustenleikkuukoneen. Hintaa itse leikkurilla oli 63,90€, toimituskuluja tuli päälle 14,50€, eli yhteensä 78,40€. Hinta ei ole mitenkään kohtuuttoman suuri, suomen kaupoissa näkee myös tätä kalliimpia ja heppoisempia leikkureita.

Suomessa samaa leikkuria myy esimerkiksi Villikihara, hintaa 88€ + toimituskulut 4,95€, yhteensä 92,95€. Hintaero Saksan hyväksi ei ollut kuin 14,55€, mutta riittävä tekijä hankkia tuote muualta kuin Suomesta ja samalla tukea suomen talouskasvua.

Leikkuri tuli siistiin laatikkoon pakattuna, josta löytyi leikkurin lisäksi korotustallat pidemmän sängen aikaansaamiseksi (4.5 / 9mm), puhdistussudin sekä teräöljyn.

Moser 1230

Itse leikkuri on erittäin jämäkkä, painoa on kertynyt mukavat 620g, mutta ainakaan omaan käteen leikkuri ei tunnu liian painavalta (voisi olla vaikka hieman painavampikin, joskin laatu tuntuu kädessä nykyiselläkin painolla). Liitäntäjohto on todella reilun mittainen, 3 metriä, eikä se ole mitään ohutta kalustekaapelia vaan luottamusta herättävän paksu (tietokoneen virtajohdon paksuista). Leikkurissa on portaaton leikkuusyvyyden säätö (0.7 – 3mm), jonka saa halutessaan lukittua (7 asentoa) tai sitä voi käyttää leikkauksen aikana portaattomasti saaden hiusrajan katoamaan (vaatii paljon taitoa). Virtanappula on ’vanhanaikainen’ vipu, mutta eräittäin toimiva ja todennäköisesti myös kestävä.

Mitä taas hiusten leikkaamiseen tulee, niin leikkuri on todella hyvä, ellei ylivoimainen. Käyntiääni on hiljainen. Kovin monista leikkureista minulla ei ole kokemusta, mutta tästä ei vääntö lopu edes paksuja peltihiuksiani leikatessa. Leikkuri syö hiuksia ilman minkäänlaisia tarkertelua, hidastelua tai repimistä. Mikään kaikkein paras laite tämä ei ole rajausten tekemiseen, joten niitä varten on syytä hankkia jokin toinen laite kaveriksi (partakoneen rajain riittää itselleni).

Leikkuri on ollut kohta vuoden käytössä enkä ole katunut hankintaa kertaakaan. Yhtään huonoa puolta en ole löytänyt. Moser 1230:a voi pitää hiustenleikkuukoneiden referenssilaitteena, täyttä saksalaista laatua. Suosittelen lämpimästi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.