Tascam Portacapture control:in tietoturva

Kuukausi takaperin tuli hankittua Tascam Portacapture X8 ääninauhuri, sekä AK-BT1 Bluetooth adapteri nauhurin ohjaamiseksi etänä.

Nauhuria voi ohjata normaalisti sen omalta kosketusnäytöltä, mutta näytön sisältö on mahdollista peilata puhelimeen Bluetoothin yli. Bluetoothia voi käyttää vaihtoehtoisesti Timecode tiedon välittämiseen. Yhtä aikaa molempia toimintoja ei voi käyttää.

Mutta varsinaiseen aiheeseen, eli tietoturvaan. Bluetoothin yli ei voi kuunnella audiota, mutta sen kautta voi ohjata nauhoituksen päälle/pois, muuttaa mikkien vahvistuksia, poistaa tallennettuja tiedostoja jne. Ongelmalliseksi tilanteen tekee se, että kun puhelimen ja nauhurin välille luo yhteyden, ei sitä varmenneta mitenkään. Eli kuka tahansa, jonka puhelimessa on Portacapture Control -sovellus, voi ottaa yhteyden nauhuriin.

Ainoa rajoittava tekijä on yhtäaikaisten yhteyksien määrä, joka on onneksi yksi. Eli jos sinulla on yhteys nauhuriin auki, ei muita yhteyksiä ole mahdollista avata. Toisaalta mikäli tilassa on monia kymmeniä Bluetooth laitteita, olen huomannut, ettei yhteyden muodostaminen ole läpihuuto juttu. Tällöin on mahdollista, että joku muu saa ennen sinua yhteyden nauhuriin.

Nauhuri itsessään ei indikoi näytöllä mitenkään yhteyden avoimena oloa, ainoa merkki yhteydestä on Bluetooth moduulin vakaasti sinisenä palava valo (valo vilkkuu, kun yhteyttä ei ole). Näytön sivut vaihtuvat etänä ohjatessa, eli mikäli nauhuri alkaa tekemään ’omiaan’, on joku ulkopuolinen siinä kiinni.

Yhteys muodistetaan Connect-painiketta painamalla, jonka jälkeen avautuu nauhurin näkymä. Sama näkymä on nähtävillä nauhurin omalta näytöltä.

Toivottavasti tulevaisuudessa ohjelmistopäivityksessä lisätään parituskoodi, jotta kuka tahansa ei voi tuosta vain ottaa yhteyttä nauhuriin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.