Asus ASMB7-iKVM firmware päivitys 2.01 => 2.03 (P9D-MV emolevyllä)

ASMB7-iKVM:n firmwaren päivittäminen ei ole ongelmatonta, sillä päivityspaketti sisältää virheen. Asiasta ei ollut saatavilla tietoa, eikä edes Asuksen tekninen tuki osannut auttaa. Pitkällisen prosessin jälkeen ongelma kuitenkin ratkesi, josta tein erillisen bloggauksen. Tuo bloggaus kannattaa lukea ennen tämän ohjeen suorittamista.

Lyhyesti sanottuna 2.01 päivittäminen ei onnistu iKVM:n webbikäyttöliittymän kautta. 2.02 päivitys 2.03:ksi sitä vastoin pitäisi onnistua. Päivitys versiosta 2.01 on mahdollista tehdä DOS päivittäjän avulla, joskin ’väkisin runnomalla’. Tämä pitää sisällään riskin, mutta ainakin itselläni tuo toimi.

Firmwaren päivittäminen:

  1. Lataa ja asenna Rufus.
  2. Formatoi USB-muisti alla olevavilla asetuksilla
  1. Lataa emolevyä vastaava iKVM:n firmware Asuksen kotisivuilta. Itselläni on P9D-MV, jonka kanssa yhteensopiva versio on P9D-M series:in firmis.
  2. Pura firmis valmistelemasi USB-muistin juureen / kansion alle.
  3. Buuttaa kone käyttäen USB-muistia (säädä tarvittaessa BIOS asetuksia).
  4. Käynnistä iKVM:n päivitys flash2.bat -komennolla.
  5. Päivittäjä kysyy, haluatko varmasti päivittää, vastaa Y.
  1. Päivittäjä huomaa, että firmware ei vastaa iKVM:n rautaversiota (ast2300 vs. ast2300e), joka on myös syy miksi web päivitys ei onnistu. DOS päivittäjällä tämä varoitus on mahdollista ohittaa. Eli, vastaamalla tähän Y, alkaa päivitys. Päivitys kestää noin 15 minuuttia.
  1. Lopuksi kone buutataan ja valmista tuli.

Javan uusin versio lähti toimimaan ongelmitta.

Päivittäminen itsessään ei ole vaikea tehdä. Suurin hankaluus itselleni oli, että iKVM ei ’toiminut’ alunalkujaankaan. Tilannetta ei helpottanut Asuksen toteamus moduulin viallisuudesta, eikä internet tuntunut tietävän ongelmasta mitään.

2 thoughts on “Asus ASMB7-iKVM firmware päivitys 2.01 => 2.03 (P9D-MV emolevyllä)

  1. Thank you so fucking much! This blogpost was one of the only entries I could find about the issue with my asmb bios. With a bit of google translate I managed to update my bios and its finally working with a new version of java.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.