Kännykän panssarilasi

Kännykät ovat kalliita laitteita, silti niitä kohdellaan usein aika välinpitämättömästi. Milloin puhelin putoaa kädestä tai pöydältä huolimattoman käsittelyn seurauksena, milloin se on taskussa avainten tai jonkin muun naarmutettavana. Mikään ei harmita enempää, kuin naarmut, tai halkeama näytössä. Mitä uudemmasta puhelimesta kyse, sitä harmittavampaa tämä on.

Puhelimille myydään kaikenlaisia vakuutuksia, jotka maksavat noin 10€/kk, uuden puhelimen saat jonkinlaisella omavastuulla rikkoutuneen tilalle, esimerkiksi 80€:llä. Tällainen vakuutus kattaa hyvin laajalti erilaisia vahinkoja. Pitkän päälle tämä tulee kuitenkin todella kalliiksi, ainakin jos kyseessä on joku parinsadan euron arvoinen puhelin.

Näyttöön liittyviä vahinkoja voi yrittää minimoida käyttämällä suojakalvoa tai panssarilasia, joka on paljon edullisempi vaihtoehto kuin vakuutus. Muovikalvo suojaa naarmuilta, panssarilasi vähentää lisäksi puhelimen oman näytön halkeamisriskiä. Suoja kannattaa asentaa heti puhelimen hankkimisen jälkeen, jolloin näyttö on varmasti naarmuvapaa. Uuden puhelimen näyttöä ei myöskään tarvitse putsata, koska puhelimen oman toimituksenaikaisen suojakalvon alta paljastuu puhdas pinta, jolle voidaan asentaa panssarilasi suoraan.

Puhelimen kannalta panssarilasi on parempi vaihtoehto, sillä se suojaa kokonaisvaltaisemmin. Suojakalvo on hyvin ohut muovilevy, kun panssarilasi vuorostaan on noin 0,3 milliä paksu lasilevy, joka on karkaistu, eli kovetettu lämpösyklillä. Tämän lisäksi lasissa on hyvin ohut muovikalvo, joka estää lasin sirpaloitumisen ja leviämisen ympäriinsä hajoamistilanteessa. Tämän kalvon päällä on vielä hyvin ohut silikoni kerros, joka kiinnittää lasin puhelimen näyttöön.

Panssarilaseja myydään varmaan jokaisessa puhelin ja kodinkoneliikkeessä. Hintaa panssarilaseilla on puhelimen mallista ja koosta riippuen 20€:sta ylöspäin. Muovikalvoja saa alle 10€:lla.

Esimerkiksi iPhone 5:een verkkokauppa.com:ssa panssarilasi maksaa 20€, toimituskulut saa eurolla. 21€ pienestä lasinpalasesta tuntuu kalliilta, kun esimerkiksi 40x40cm kokoisen ikkunalasin saa mittatilauksena lasiliikkeestä 7€:lla. Toki panssarilasi on karkaistu, mutta toisaalta siinä on varmaan 1000 kertaa vähemmän lasia… Ettei vain hinnoissa olisi ilmaa?

Mitä sanoo aliexpress? Paljonkin… iPhone 4s:lle lasi 0,44€ ja iPhone 5:lle 0,50€. Tilasin kumpaakin yhdet, yhteishintaan 0,93€, postilaatikkoon toimitettuna. Pari viikkoa ja lasit oli hallussani. Ne oli pakattu hyvin styrox levyjen väliin, mukana toimitettiin myös puhdistus ja kuivausliinat.

 

Lasit saapuivat ehjinä (ensimmäinen pelko). Lasit olivat myös oikean typpiset (toinen pelko). Tosin jos tavarat olisi tulleet risoina tai väärinä, niin rahallinen menetys ei kovin suuri olisi ollut… Puhdistus- ja kuivausliinat olivat aika rääpäleitä, mutta ajoivat asiansa juuri ja juuri. Lasit pysyvät hyvin paikoillaan puhelimen näytön päällä.

Oikeastaan viimeinen kysymys on, ovatko nämä luvattua kovuutta 9? Epäilen, sillä pintaan on kertynyt naarmuja jonkin verran. Sanoisin, että iPhonen oma lasi on samaa kovuusluokkaa tämän lasin kanssa, ehkä jopa hieman parempi. iPhonen lasin kovuusasteesta minulla ei ole tietoa.

Puhelimen näytöt minulla ei ole koskaan haljennut, vaikka puhelimia on pudonnut vuosien varrella useasti. Toisen puhelimen panssarilasi kuitenkin halkesi reunasta pienen palan verran, voi olla joko lasin heikkoutta, tai sitten hyvää tuuria, joka tällä kertaa pelasti puhelimen oman näytön rikkoutumisen. Toisaalta, olen pudottanut puhelimen monesti paljon pahemmin kuin tällä kertaa…

Varsinaista tuotepakkausta näissä ei ole, kuten ei ohjeitakaan. Toisaalta asentaminen on helppoa, ainakin jos on kertaalleen tehnyt asennuksen ohjeet sisältävän lasin kanssa.

 

Puhelimen omaa lasia tämä varmuudella suojaa ainakin naarmuilta, ja varmasti sillä on jonkinlainen vaikutus myös näytön kestävyyteen. Hintansa väärti, vaikka ei ehkä ihan yhtä laadukas olekaan kuin mitä paljon kalliimmalla saa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.