Canon 350D kameraan uudet tarvikeakut

Ostin Canon 350D digijärkkärin noin 11 vuotta sitten Singaporesta. Tuolloin mukaan tuli hankittua kaikenlaisia lisätarvikkeita, kuten akkukahva ja siihen 2+2 akkua. Tupla akuilla kuvaa pitkään, puhumattakaan että akkuja on vielä tuplasti.

Vaan niin on aika ja kuvaussessiot tehneet jälkensä myös näihin Li-ion akkuihin, ettei niillä saa otettua välillä kuin muutaman kymmenen kuvaa, aiemman noin 1000 kuvan sijaan / akkusetti.

En enää muista paljon akut Singaporessa aikoinaan maksoivat, mutta kuvittelisin hinnan olleen jossain 20€ tienoilla. Kyseessä ei olleet alkuperäiset akut, vaan merkkinä oli Digital Power (3kpl), neljäs akuista oli kameran mukana tullut alkuperäinen akku. Alkuperäisiä akkuja kukaan ei tuolloin muistaakseni edes tarjonnut, todennäköisesti kalliin hinnan takia.

Kameran käyttämä akku on tyypiltään NB-2LH, kapasiteetiltaan 720mAh. Digital Powerin akut olivat tyypiltään NB-2L, kapasiteetiltaan 1500mAh. Akkutyypit ovat keskenään yhteensopivia, ainoastaan kapasiteetissa on eroa. Akkujen todellista kapasiteettia en koskaan mitannut, mutta yksittäistä akkua käyttäen kuvia sai selvästi enemmän kuin alkuperäisellä, joten enemmän kapasiteettia niissä varmuudella oli.

Koska uusille akuille on tarvetta, niin mitäpä sellaiset maksaa suomessa? Hulppeat 90€/kpl (verkkokauppa.com). Näitä kun ostaa neljä, niin saa melkein jo uuden Canonin halpis järkkärin akulla. Ei kiitos. Mutta entäpä vaihtoehdot? Clas Ohlson myy tarvikeakkua 22€ hintaan, ei huono, neljästä akusta kertyy hintaa kuitenkin lähemmäs 90€. Löytyisikö vielä jostakin halvemmalla?

Tuo moneen kertaan tutuksi tullut AliExpress vei jälleen voiton. Tupla akkupaketti kotiin kannettuna 14,26€. Akut sattuvat olemaan tyyppi tarrojen puolesta identtiset, joita Clas Ohlson myy. Näitä akkupaketteja tuli tilattua kaksi erää (kaksi eri toimitusta), jotta paketit tulee suoraan postiin ilman turhia välijumppia. Ja näin myös tapahtui, vajaa 3vko toimitusajalla. Uudet akut ovat tyypiltään NB-2LH ja kapasiteetiltään 1200mAh, eli hieman pienemmät kuin edelliset akut.

Uusilla akuilla on tullut räpsittyä kuvia, ja ei voi muuta kuin kehua. Toimivat ja ovat hintansa väärti. Mitä sitä kuluttamaan omaisuuksia alkuperäisiin akkuihin, joissa on vielä puolet huonompi kapasiteetti kuin tarvikeakuissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.