Skype: Kansion käyttöoikeudet estävät sitä toimimasta

Otsikon mukainen virheilmoitus on häirinnyt työelämääni työkoneessa Skypen käynnistymisen yhteydessä ainakin viimeisen 6kk ajan. Kuten virheilmoituskin kertoo, estää se Skypen käyttämisen kyseisellä laitteella. Tämä on todella raivostuttavaa, sillä tietokoneella kirjoittelu olisi merkittävästi helpompaa kuin kännykällä. Erityisen harmittavan tilanteesta tekee se, että Skypen käyttö puhelimen kautta hidastaa työskentelyä tolkuttomasti, sillä kommunikaatio ulkomaille tapahtuu usein nimenomaan Skypen kautta kirjoittaen ja liitteitä lähettäen.

skype_virhe

Alun perin toimimattomuus seurasi päivityksestä, eikä poistaminen ja uudelleenasentaminen auttanut asiaan. Salasanan vaihtaminen ei auttanut, vaikka sitä ehdoteltiin eri foorumeissa (joillain on auttanut). Kansion käyttöoikeuksissa ei ollut mitään poikkeuksellista, ne olivat identtiset toimivan koneen Skypen kanssa, mutta silti sain ilmoituksen kansion käyttöoikeuksista. Olen ajanut koneessa myös erilaisia puhdistusohjelmia (kuten IObit Advanced SystemCare 9.2 ja IObit Uninstaller 5.2) asennusten välissä, mutta tämäkään ei ole auttanut. Olen paininut ongelman kanssa aina silloin tällöin, mutta syytä toimimattomuuteen ei ole löytynyt.

Tänään pitkästä aikaa Skypelle tuli tavanomaista suurempaa käyttöä ja ei mennyt kuin hetki kun asetelma alkoi taas ottaa päähän oikein todenteolla. Tällä kertaa päätin ratkaista Skype ongelman, käytetystä ajasta viis. Koneen uudelleenasennus ei ole vaihtoehto, vaikka se ongelman varmasti ratkaisisikin.

Perinteinen uudelleenasennus ja salasanan vaihto eivät tuottaneet tulosta tälläkään kertaa, mikä ei sinänsä yllättänyt yhtään. Jotain uutta piti keksiä.

Vaikka Skypen kansiossa itsessään ei vaikuta olevan mitään ongelmaa käyttöoikeuksien suhteen, siellä jossain ongelma kuitenkin on.

Lopulta ratkaisu oli hyvinkin yksinkertainen: Skype-kansion uudelleennimeäminen. Tällä taktiikalla ominaisuudet eivät varmasti periydy kun Skype luo uuden kansion puuttuneen tilalle. Uudelleennimeäminen säilyttää vanhat viestit ja keskustelut, joskin tämä vaatii käyttäjäprofiili kansion siirtämisen vanhasta uuteen paikkaan (tätä voi hyödyntää myös uuden koneen asennuksessa).

Kansion uudelleennimeäminen:

  1. Varmista että Skype on pois päältä (ei vain piilotettu).
  2. Minun tapauksessa viallinen Skype-kansio sijaitsee polun C:\Users\Pasi\AppData\Roaming\ takana. Helpoiten oikeaan paikkaan löytää käyttämällä Windowsin haku toimintoa ja kirjoittamalla siihen hakusanaksi %appdata% ja painamalla Enter.
    skype
  3. Etsi avautuneesta ikkunasta Skype-niminen kansio. Uudelleennimeä se vaikka Skype_old -nimiseksi.
  4. Käynnistä Skype. Mikäli ongelma korjaantui, kyselee Skype joitakin asioita koska kuvittelee kansion puutteen takia olevansa ensiasennettu koneeseen.

On mahdollista että toimimattomuuteen on muitakin syitä samalla virheilmoituksella, mutta ainakin tällä kikalla ongelma lopulta ratkesi omalla kohdallani.

Mikäli haluat että vanhat viestit ja liitteet löytyvät Skypestä, on ne mahdollista palauttaa vanhasta Skype-kansiosta seuraavalla ohjeella.

Vanhojen viestien palautus:

  1. Sulje Skype kokonaan.
  2. Mene taas Skypen tiedostojen majapaikkaan %appdata% + Enter -yhdistelmällä.
  3. Mene vanhaan Skype kansioon (..\Skype_old\) ja kopio/siirrä käyttäjänimesi mukainen kansio vastaavaan sijaintiin uuden Skype-kansion (..\Skype\) alle. Todennäköisesti saat ilmoituksia olemassa olevista tiedostoista ja kansioista, hyväksy ja ylikirjoita nämä (tähän mennessä kertyneet viestit voivat kadota).
  4. Käynnistä Skype, kaikki viestisi ja liitteesi pitäisi olla taas nähtävissä.
  5. Vanhan Skype-kansion (..\Skype_old\) voi lopuksi poistaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.